A început vânătoarea de apartamente

Studenții care nu vor să se cazeze la cămin au început deja să își caute apartamente de închiriat. Cele mai căutate se află în apropierea universităților. Noua modă este ca tinerii să se cazeze în statiunea Mamaia, acolo unde rămân până la finele anului universitar.

Înscrierile pentru un loc la cămin încep peste o săptămână, însă nu toți studenții vor să se cazeze aici. Mulți au inceput să caute apartamente sau garsoniere.

Pentru zone precum Tomis Nord, chiriile încep de la 200 de euro. La un astfel de preț și pretențiile trebuie să fie ceva mai mici pentru că spațiile nu au mai mult de 30 metri pătrați. Zonele cele mai ieftine sunt însă și cele mai îndepărtate. În cartierul kilometrul cinci sau la gară, există garsoniere ce sunt închiriate chiar și cu 100 de euro pe lună. Pentru cei dispuși să facă mici compromisuri, o posibilă variantă este și închirierea unei camere la unele din vilele private, special construite pentru studenți.

Un nou val de cereri de închiriere va veni după repartizarea locurilor din cămine, atunci când cei rămași pe dinafară se vor orienta către un apartament sau o garsonieră.

Reporetr: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea