A inceput o noua editie a concursului Wiki Loves Monuments

Desi nu este unul dintre cele mai mediatizate evenimente ale anului, in aceasta luna Wikipedia desfasoara concursul Wiki Loves Monuments.

Noua initiativa a Wikipedia are ca scop final adunarea de cat mai multe imagini pentru Wikimedia Commons. Initiativa a adunat in acest an 30 de tari, dupa ce in 2010 s-a desfasurat doar in Olanda, urmand ca un an mai tarziu sa se extinda in intreaga Europa. Pentru a va face o idee legata de amploarea evenimentului, aveti in vedere faptul ca doar anul trecut 5000 de pesoane au facut 168.000 de fotografii care sunt accesibile in baza de date Wiki. Ca o statistica interesanta, 80% dintre participantii de anul trecut au ramas la Wikimedia Commons atat ca redactori sau editori cat si ca fotografi dupa terminarea concursului.

Cu toate ca Wikipedia de mult nu mai are re un numar constant de editori, astfel de initiative pe larga popularitate aduc un beneficiu pe termen lung serviciului. In plus, prin ocupatia Wiki Loves Momuments pentru Android puteti grabi procedura de concurs vazand cu usurinta obiectivele turisitice din apropie ca in secunda urmatoare sa puteti urca in baza de date imagini aferente respectivelor puncte de interes. Momentan nu exista si o aplicatie asemantoare pentru iPhone.

Va mai puteti inscrie in concurs pana pe 30 septembrie urcandu-va pozele pe www.wikilovesmonuments.org in speranta de a castiga marele premiu. Desi nu are o valoare exclusiv finaciara, premiul este o calatorie platita la Hong Kong vara viitoare pentru a oferi sansa castigatorului sa participe la Wikimania 2013.