A început goana după rechizite (VIDEO)

Ca în fiecare an, toamna goleşte buzunarele părinților, care se întrec în cumpărături pentru şcoală. Marile centre comerciale au umplut rafturile cu rechizite care mai de care mai colorate şi atractive, dar şi cu preţuri pe măsură…

Cei mai entuziasmați sunt micuții care urmează să intre în clasa I. Cu părinții de mână, copiii au colindat marile centre comerciale în dorința de a-și achiziționa rechizite.

Marile magazine se întrec în oferte. Costurile, însă, sunt şi ele pe măsură. Prețul unui caiet dictando mic pornește de la 80 de bani, dar poate depăși 4 lei, în funcţie de firmă şi, mai ales, de cât de colorată este coperta.

Dacă la stilouri și penare s-au hotărât mai ușor, alegerea ghiozdanului le-a dat bătăi de cap micuţilor şi părinţilor deopotrivă.

Părinții le cunosc prea bine mofturile copiilor și au venit cu portofele pregătite. Deși recunosc că unele prețuri sunt cam piperate, oamenii închid ochii atunci când vine vorba de dorințele micuților.

Din întreaga listă de cumpărături pentru şcoală, cel mai puţin plătim pentru o radieră: aproximativ 40 de bani. Costurile pot depăși cu ușurință 250 de lei, în cazul unui rucsăcel cu troller sau pentru un ghiozdan cu un personaj cunoscut din desene animate.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu