A început Forumul Apei în Bazinul Dunăre – Marea Neagră

Dacă România nu reușește să atingă procentul stabilit până  în 2018, autorităţile locale din întreaga ţară trebuie să se aştepte la o avalanşă de sancţiuni.  Avertismentul ministrului a fost întărit şi de reprezentanţii companiilor de apă din ţară, prezenţi la eveniment, printre care s-a aflat şi directorul general al SC RAJA SA Constanţa.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat importanţa măsurilor luate în vederea creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene, fonduri utilizate şi în implementarea proiectelor pentru apă şi apă uzată, conform Axei Prioritare 1 ‘Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată’, din cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

Totodată, ministrul a mai amintit şi de două proiecte importante în domeniul apei, şi anume ‘Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord’ şi respectiv ‘Watman – Sistem informatic pentru managementul integrat al apei – Faza I’.

În cadrul Forumului Apei în Bazinul Dunăre – Marea Neagră 2013, a fost deschisă şi o expoziție internatională specializată de utilaje, echipamente și tehnologii de tratare a apei, unde au fost prezentate ultimele noutăţi în domeniu.

Cea de-a 15-a ediţie a Forumului se desfășoară în perioada 10-12 iunie, la Palatul Parlamentului. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Română a Apei, sub egida International Water Association.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Brinzaru