A început dintr-o necesitate şi s-a transformat într-o afacere extrem de profitabilă (VIDEO)

Aceasta este povestea unui constănţean care, în urmă cu aproape două decenii, a auzit pentru prima dată de beneficiile oulălor de prepeliţă. Astăzi, bărbatul a ajuns să crească peste cinci mii de exemplare şi deţine una dintre cele mai cunoscute micro-ferme din judeţul Constanţa.

Relu Păun îşi începe fiecare zi cu patru ouă crude de prepeliţă, pe care le condimentează un puţină zeamă de lămâie. Face acest lucru de aproape douăzeci de ani, când soarta l-a “forţat” să descopere beneficiile pe care le aduce această pasăre.

Pentru că drumurile spre capitală erau costisitoare şi obositoare, bărbatul a decis să îşi facă propria fermă de prepeliţe. Au urmat câţiva ani buni de exeprimente, mai mult sau mai puţin reuşite, muncă multă şi investiţii pe măsură, dar în cele din urmă a găsit formula câştigătoare.

Crescătorul spune că nu ar fi reuşit să construiască afacerea fără spijinul familiei. Fiecare membru are câte o sarcină stabilită, iar împreună au făcut ca micro-ferma începută cu greu în 1995 să ajungă astăzi una extrem de profitabilă.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan