A început concursul “Navo Pontica” la Năvodari

Agitație în Tabăra Năvodari, unde se desfășoară cea de 5 –a ediție a concursului Navo Pontica. Cu sprijinul financiar al Primăriei Năvodari, aproape 70 elevi din toată țara participă pe litoral, la 15 activități de educație non formală.

Chiar dacă soarele s-a ascuns printre nori asta nu i-a impiedicat pe copiii prezenți in Tabara Navodari sa participle cu entuziasm la probele din cadrul consursului Navo Pontica.

La inceput și-au arătat indemânarea la tir cu pușca și tir cu arcul, pentru ca mai apoi să participle la probe de ecologie, imaginatie si creativitate, artisitice sau de orientare sportivă de noapte. Cu ajutorul busolei, cei mici impartiti in echipe trebuie sa se orienteze dupa harti, iar la final sa raspunda corect la intrebari legate de astronomie. Ziua următoare de concurs este la fel de plină de activități.

Pe parcursul șederii in Tabăra Năvodari copiii vor participa și la triathlon, iar finalul competiției va avea loc la 23 august.

Indiferent de tipul probei cei mici sunt incantați ca iau parte la cea de-a cincea ediție a concursului Navo Pontica.

Cei aproape 70 de elevi sunt insoțiți de 22 de cadre didactice și formează 15 echipaje. Au venit special pentru acest concurs din județe precum Covasna, Braila, Cluj, Botosani, Suceava sau Piatra Neamt.

Concursul naţional “Navo-Pontica este organizat de “Şcoala Gimnazială “Tudor Arghezi” din Năvodari și este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Redactor: Oana Damian