A fost inaugurat Lectoratul de limba turcă la Universitatea ”Ovidius”

Acesta a fost deschis cu sprijinul comunității turce, printr-o finanțare oferită de Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). Universitatea este prima instituție care se bucură de sprijinul agenției pentru un astfel de proiect de susținere a educației din Constanța.

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), activă cu proiecte în peste 120 de țări, a pus bazele Lectoratului de limba Turca de la Universitatea Ovidius.

Studenții Facultății de Litere – Universitatea Ovidius, au acum posibilitatea de a studia limba turcă în cadrul Institutului de Limbă, Cultură și Civilizație Turcă Mehmet Akif Ersoy, o sală complet renovată.

Aici ar urma să studieze etnicii turci din Dobrogea, dar și studenții care își doresc să afle mai multe despre cultura și civilizația acestui popor.

Renovarea, amenajarea și dotarea sălilor de curs din județul Constanța reprezintă un prim pas pe care TIKA îl face în vederea susținerii sistemului educațional român. Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă are in vedere finantarea proiectelor care vor veni în beneficiul societății românești.

Agențía Tika a fost infiintata in anul 1992 si are sediul in Bucuresti din luna martie anul 2014. În prezent, Tika implementează proiecte în diverse domenii precum educație, cultură, sănătate, agricultură, finanțe sau turism în mai mult de 120 de țări. Datorită eforturilor agenției, în anul 2013 Turcia s-a aflat pe locul 3 în lume potrivit unui raport al Națiunilor Unite in randul tarilor care au cheltuit cele mai mari sume pentru intrajutorare.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei