A evadat un panda roșu!

Pericol în Belfast! Locuitorii metropolei nord-irlandeze s-au confruntat cu amenințarea atacului unui animal evadat din grădina zoologică a orașului. Sătul de zăbrelele locației, un panda roșu s-a hotărât să-și ia o neașteptată și binefăcătoare vacanță. Duminică, viețuitoarea a pășit tiptil în afara perimetrului grădinii zoologice. O zi mai târziu, acesta a fost găsit.

Perioada de relaxare a fost scurtă, întrucât autoritățile locale au intervenit prompt pentru readucerea fugarului în incinta grădinii zoologice.

”Suntem bucuroşi să anunţăm că exemplarul de panda roşu care dispăruse a fost localizat şi va fi returnat la casa sa de la Grădina Zoologică din Belfast. Mulţumim tuturor pentru ajutor!”, a precizat Zoo Belfast.

Poliția nord-irlandeză a solicitat sprijinul cetățenilor pentru reîntoarcerea la vatra urbană a viețuitoarei. Publicul a fost informat și asupra pericolului pe care îl constituia prezența acestui urs panda în preajma oamenilor.

”Deşi aceste animale nu sunt agresive prin natura lor, ele se pot apăra atunci când sunt încolţite.”, a menționat poliția din Irlanda de Nord.

”Vulpea de foc” sau ”ursul pisică”, cum mai este denumit acest mamifer, este în pericol de dispariție, din cauza pierderii habitatului și a braconajului. Grădina Zoologică din Belfast adăpostește cel puțin patru exemplare.

Redactor: Mihaela Țânțaru