A doua şansă la examenul de maturitate nu a adus zâmbetul pe feţe (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WCM685uMXAw[/youtube]Absolvenţii de liceu s-au prezentat astăzi în faţa comisiilor de evaluare la proba orală de limba şi literatură română.

Prima probă a examenului a reprezentat pentru mulţi şi primul hop. Deşi la nivelul judeţului au fost puse la dispoziţia liceenilor centre de pregătire, doar câţiva au frecventat cursurile gratuite. Şi pentru că nu au învăţat, testarea li s-a părut extrem de dificilă.

În faţa colegiului tehnic Tomis din Constanţa am întîlnit şi un absolvent care dă vina pe alegerile locale pentru faptul că a ratat prima sesiune a bacalaureatului.

La Constanţa s-au înscris peste trei mii de candidaţi, în timp ce la nivel naţional, în total 100 de mii de elevi dau încă o dată bacalaureatul după ce au picat în sesiunile trecute.

După proba competenţelor digitale de pe 23 şi 24 august, încep examenele scrise. Rezultatele vor fi afişate pe 2 septembrie urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse şi contestaţiile, iar pe 5 septembrie, liceenii vor afla rezultatele finale. Anul acesta, la prima sesiunea naţională a examenului de bacalaureat, au promovat doar 44% dintre candidaţi.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.