A băgat un polițist în spital (VIDEO)

Polițiștul rănit la sfîrșitul săptămînii în localitatea constănțeană Cumpăna se află în continuare la Spitalul Floreasca din Capitală, în proces de recuperare. Colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța vor dona sînge în semn de solidaritate pentru a-l sprijini pe agentul care a suferit răni grave după ce mai multe bucăți de sticlă dintr-un geam spart i-au distrus brațul. Cît despre autorul ultrajului, acesta a fost întrodus în Arestul IPJ Constanța, unde urmează să petreacă următoarele 29 de zile.

Agentul din cadrul Postului de Poliție Cumpăna se află în afara oricărui pericol, după ce a suferit o intervenție chirurgicală imediat după incident. Pentru a-i fi acordate îngrijiri de specialitate, polițistul a fost transportat la Spitalul Floreasca din București, unde va rămîne internat în perioada următoare. Colegii din cadrul IPJ Constanța spun că agentul este unul dintre cei mai buni polițiști constănțeni și îl susțin în continuare pentru a se recupera și a se întoarce acasă.

Incidentul care l-a adus pe bărbat pe patul de spital în stare gravă s-a produs vinerea trecută în localitatea constănțeană Cumpăna. Subofițerul de poliție a intervenit alături de alți polițiști, un coleg din cadrul Postului de poliție Cumpăna și un politist de la Locală, pentru aplanarea uni conflict domestic izbucnit între doi soți. O femeie de 38 de ani a sunat la 112 și a cerut ajutorul oamenilor legii pe motiv că soțul acesteia este extrem de violent și a agresat-o atît verbal cît și fizic. Ajunși la fața locului, polițiștii s-au trezit într-un adevărat scandal, în care protagonistul, un bărbat de 34 de ani, a început să profereze injurii și amenințări. Bărbatul nu s-a lăsat reținut cu una cu doua și a fugit în interiorul locuinței, unde s-a încuiat. Apoi a ieșit la fereastra deschisă și a continuat scandalul. Cînd polițiștii au încercat să pătrundă în locuință pentru a-l imobiliza, bărbatul a trîntit ușa ferestrei care s-a făcut țăndări, iar cioburile au ricoșat în subofițerul de la poliția din Cumpănă. În urma impactului, acesta a suferit răni grave la nivelul brațului și antebrațului drept. Polițiștii au chemat imediat Ambulanța, care l-a preluat pe rănit și l-a transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean Constanța, unde a intrat direct în operație. Potrivit raportului  medico-legal întocmit în cazul polițistului, s-a stablit că acesta a suferit o hemoragie externă gravă, ca urmare a secţionării complete a arterei brahiale drepte, leziuni ce i-au pus viața în pericol.  Pentru a se recupera, medicii spun că pacientul necesită în jur de 50-55 de zile de îngrijiri de specialitate. De asemenea, este necesară și o re-examinare ulterioară, întrucît varianta unei infirmități nu este exclusă, în urma agresiunii fiind secţionat complet şi nervul median al braţului drept. Cît despre agresor, acesta a fost reținut de polițiști și prezentat în fața procurorilor constănțeni care au dispus măsura arestului preventiv pentru 29 de zile. Bărbatul va trebui să răspundă pentru trei capete de acuzare – ultraj, loviri și alte violențe și amenințare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Brinzaru