A avut parte de o faimă mai mare decât își dorea (VIDEO)

Povestea lui Emanoil Moraru a depășit granițele țării, site-ul dailymail.co.uk relatând isprava comisarului șef, însoțită și de fotografiile în cauză. Titlul articolului ar putea fi tradus „Un poliţist cu explozie întârziată – poze ale şefului DIAS care s-a dezbrăcat şi şi-a pus perucă neagră la antrenamente (nu că şefii lui ar fi apreciat simţul umorului)”. Jurnaliştii britanici menţionează faptul că imaginile au adus un prejudiciu de imagine instituţiei, dar că Moraru a refuzat să-şi ceară scuze pentru gestul său. „În echipa mea suntem gladiatori şi suntem puţin mai trăsniţi”, citează autorii articolului o declaraţie a lui Moraru. De asemenea, aceştia amintesc alte farse ale comisarului care s-ar fi deghizat în plantă la muncă.

Între timp, cercetările în acest caz continuă – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a depistat fotograful de ocazie care a pus la dispoziţia presei imaginile. Potrivit unor articole apărute în presă care citează surse din interiorul instituţiei, şeful mascaţilor de la Constanţa ar fi fost şantajat de un fost subordonat, care i-a cerut bani în schimbul pozelor. Pentru că Moraru a refuzat să îl plătească, acesta ar fi vândut imaginile unor ziarişti, cu complicitatea unui coleg.

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, a semnat dosarul de pensionare al lui Emanoil Moraru, declarând că acesta nu are nici o scuză pentru distracţia de după antrenamentele cu luptătorii din cadrul IPJ Constanţa. Moraru şi-a depus în luna octombrie dosarul de pensionare, începând cu 1 decembrie.

Redactor: Catalin Schipor