A ajuns de la București la Constanța în aproximativ 24 de ore (VIDEO)

A ajuns de la București la Constanța în aproximativ 24 de ore și a fost nevoie de două camioane puternice pentru a-l pune în mișcare. Vorbim despre o încărcătură de peste 100 de tone și aproape nouă metri lățime, care a ajuns cu bine la destinaţie, în Portul Constanţa.

Încărcătura, un inel metalic produs la Întreprinderea de mașini grele București, care face parte dintr-un angrenaj metalic dintr-un parc industrial din afara țării, a plecat din București miercuri seară în jurul orei 23.00. Din cauza dimensiunilor considerabile – 37 metri și jumătate lungime, aproape nouă metri lățime și o greutate de 128 de tone, susținută de un trailer cu peste 100 de roți, transportul agabaritic a făcut mai multe ocoluri. A intrat pe autostrada Soarelui până la Drajna, apoi spre Slobozia, Hârșova , Ovidiu, de unde a intrat pe A4, până în Portul Constanța.

Din cauza măsurilor excepționale, așa cum era și de așteptat, au apărut mici perturbări ale traficului auto. Încărcătura ocupa o stradă întreagă şi pe alocuri chiar o şosea cu patru benzi. Din acest motiv, transportul s-a desfășurat sectorizat. Pe anumite distanțe parcurse, traficul rutier a fost oprit pentru a da posibilitatea mașinilor blocate în spatele convoiului să treacă în față. Punctul terminus al transportului agabaritic a fost portul Constanța, de unde urmează ca încărcătura să fie urcată pe o navă.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru