68% din elevii constănțeni au luat sub 5 la matematică

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis, astăzi, rezultatele simulării la Evaluarea Națională, iar statisticile sunt îngrijorătoare! Peste 68% dintre elevii constănțeni au luat note sub 5 la matematică.

Ministerul Educației Naționale a organizat, la începutul lunii, o simulare a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a. Rezultatele obținute de o mare parte din elevii constănțeni sunt de-a dreptul dezastruoase!

Conform datelor furnizate de Inspectoratului Școlar Județean  Constanța, în tot județul au fost înscriși 6.077 de copii. Dintre cei care au susținut simularea la limba și literatura română, aproape 40% au obținut note sub 5.La proba de matematică, statisticile sunt și mai îngrijorătoare. 68 % dintre elevii constănțeni au luat note sub 5 la acestă probă.

Sute de copii nici măcar nu s-au prezentat la examen. 454 de elevi au absentat la proba de română și 453 la cea de matematică.

Doar 7 elevi din tot județul  au reușit să obțină nota maximă la simularea la limba și literatura română. La proba de matematică, 26 de elevi au luat nota 10.

Autorităţile informează că subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost realizate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Conform Ministerului  Educației, aceste note nu se contestă și nu se trec în catalog. În cazul situaţiilor excepţionale, când elevii doresc ca nota să fie trecută în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise.

Redactor: Isabela Boantă