60 de mii de ţigarete netimbrate şi stupefiante au fost descoperite (VIDEO)

60 de mii de ţigarete netimbrate şi stupefiante au fost descoperite de poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă la mică distanță de punctul de trecere a frontierei Negru Vodă. Marfa era transportată cu un autoturism de două persoane care nu aveau documente justificative pentru tigari.

Cei doi tineri de 22 şi rspectiv 29 de ani se aflau într-un autoturism în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, când au fost opriţi în trafic de poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă. Aceştia au declarat că se întorceau în ţară din Grecia şi urmau să ajungă în Constanţa, unde locuiesc.

Țigările de contrabandă erau ascunse în spaţiile laterale ale capitonajului din portbagaj, în tapiţeria banchetei din spate, sub plafon şi scaunele din faţă, precum şi sub podeaua autoturismului. Cantitatea de ţigări, evaluată la aproximativ 26.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării deoarece cele două persoane nu au putut prezenta documente justificative. Pe lângă țigări, oamenii legii au găsit asupra unuia dintre ei și un altfel de marfă.

Plicul cu fragmentele vegetale a fost trimis spre expertizare. Unul dintre tineri a declarat că l-a achiziţionat pentru consum propriu. Nu doar stupefiantele si ţigările au fost confiscate, ci şi autoturismul celor doi, în valoare de aproximativ 9.000 lei. Constănţenii sunt cercetaţi acum pentru contrabandă, evaziune fiscală și introducerea în ţară a drogurilor de risc fără drept.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru