6 traficanți de droguri, condamnați la Constanța

După mai mult de un an de judecată, condamnările în dosarul celei mai mari capturi de droguri din România au fost date, pe 17 ianuarie, de magistrații Tribunalului Constanța. Pedepsele cumulate ale celor  6 inculpați depășesc 100 de ani de închisoare, decizia instanței nefiind, însă, definitivă.

Magistrații Tribunalului Constanța i-au condamnat pe cei 6 inculpați din dosarul celei mai mari capturi de droguri din România. Învinuiții, patru lituanieni, un columbian și un marocan, au primit cumulat pedepse de peste 100 de ani de închisoare. Decizia dată, pe 17 ianuarie, de instanță survine după mai mult de un an de judecată și nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Condamnările celor 6 inculpați se încadrează între 18 ani și cinci luni și 19 ani și cinci luni de închisoare.

Totodată, a fost confiscată cantitatea netă de aproximativ 2.308 kilograme de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator și depozitată la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului General al Poliției Române. Cei aproape 426.000 de lei, obținuți din vânzarea celor peste 600 de tone de banane utilizate de traficanți pentru a tăinui drogurile, au fost, de asemenea, confiscați.

În luna iulie a anului 2016, polițiștii și procurorii DIICOT au capturat cantitatea record de 2,5 tone de cocaină. Aceasta a fost găsită de oamenii legii în podelele și pereții din patru containere din Portul Constanța. Pachetele de droguri erau învelite în zece ambalaje și îmbibate cu substanțe care le făceau nedetectabile.

Întreaga cantitate de cocaină descoperită are o valoare de aproximativ 625.000.000 de euro. Destinația drogurilor era Olanda, România fiind doar țară de tranzit, după cum afirmă anchetatorii.

Cazul a fost investigat de peste 150 de polițiști aflați sub coordonarea DIICOT iar ancheta s-a derulat pe o perioadă de 6 luni.

Redactor: Mihaela Țânțaru