54 de unități de cazare de pe litoral, premiate la Venus

Stațiunea Venus a găzduit cea de a VI-a ediție a Festivității de premiere a celor mai bune unități de cazare de pe litoralul românesc. Anul acesta, spre deosebire de edițiile anterioare, au fost acordate mult mai multe premii, fapt ce denotă creșterea calitativă înregistrată la serviciile oferite de unitățile turistice de pe litoralul românesc.

Evenimentul a fost organizat de către un site specializat în destinații de vacanță. Numărul mare de premii oferite denotă, conform organizatorilor, că turismul la malul mării a început să cunoască o dezvoltare atât cantitativă, cât, mai ales, calitativă.

Participanții au remarcat faptul că unul dintre factorii esențiali ce stau la baza dzvoltării turismului litoral este cel al introducerii curselor aeriene interne către Aeroportul Kogălniceanu.

Anul acesta, numărul premianților a fost unul record, nu mai puțin de 54 de unități de cazare de pe litoral îndeplinind criteriile impuse de organizatori:

Prezent la festivitate, președintele Asciației Litoral/Delta Dunării a remarcat că site-urile cu specific turstic reprezintă unul dintre criteriile în baza cărora clienții aleg unde să își petreacă vacanțele.

La rândul lor, managerii unităților de cazare au avut unele obiecții în privința colaborării dintre mediul privat de pe litoral și administrațiile publice locale.

Departajarea candidaților s-a făcut pe baza părerilor consemnate de clienți, direct pe saitul organizator, criteriile de participare fiind ca unitatea de cazare respectivă să fi acumulat în acest an și anul anterior un număr minim de trei impresii şi recomandări din partea clienţilor săi; gradul de recomandare general să fie de minim 75%, mediile pe grade de satisfacție să fie de cel puțin 8 și, obligatoriu, unitățile de cazare sa dețină certificat de clasificare.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin