51% din produsele expuse la raft de comercianți vor fi românești?!

Legea care obliga marile magazine sa aiba 51 la suta produse romanesti a primit raport favorabil din partea Comisiei de Agricultura a Camerei Deputatilor. In caz de abateri, comerciatii vor fi sanctionati cu cu amenzi usturatoare cuprinse intre 100  si 150 mii lei.

Deputaţii nu renunţă la Legea conform căreia comercianții trebuie să expună la raft 51% produse românești . Potrivit proiectului de lege, comerciantii vor fi obligati sa isi asigure marfa prin asa numitul “lant scurt de aprovizionare”, adica sa aiba produse proaspete locale si regionale. Cei mai multumiti sunt cumparatorii .

Cu alte cuvinte, producatorii romani vor fi incurajati, prin lege, sa umple rafturile din marile magazine cu carne proaspata, legume si fructe proaspete, lactate, oua, si miere. Ramane de vazut daca vor fi reusi sa furnizeze atatea produse, in mod constant. Parlamentarii au adaugat si un articol referitor la etichetarea produselor din carne proaspata, astfel incat cumparatorii sa stie locul de provenienta, unde a fost transat animalul si daca a fost crescut in tara noastra. Totodata, pe produsele procesate va fi trecut obligatoriu procentul de carne provenita din Romania.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes