500 de debranşări de la RADET

Sistemul centralizat de încălzire din Constanța are din ce în ce mai puțini abonați. De la începutul anului și până acum 500 de persoane au cerut debranșarea pentru a-și monta o centrală termică. Cei care vor să renunțe la serviciile Regiei de Distribuţie mai au timp până pe 7 septembrie să depună cererile.

Facturile mari la încălzire de iarna trecută îi determină pe tot mai mulţi constănţeni să se debranşeze de la sistemul centralizat.

Cei care nu au primit avizul Regiei pentru debranşare riscă să fie amendaţi dacă sunt prinsi că au efectuat lucrări. Termenul până la care pot fi depuse dosarele de către persoanele care optează pentru centrale termice este luna septembrie.

Nimic nu îi opreşte pe unii constănţeni să îşi monteze centrala termică, nici măcar posibilitatea ca de la anul să fie introdusă o taxă de poluare pentru cei care deţin astfel de instalații de încălzire. Preţul mare al gigacaloriei îi face să îşi asume acest risc.

Reprezentanţii regiei, alături de noua conducere a oraşului încearcă să găsească soluţii pentru scăderea preţului la gigacalorie, care în acest moment este printre cele mai mari din ţară.

Apartamentele racordate la gaze dețin autorizație doar pentru utilizarea aragazului, astfel că proprietarii au nevoie de noi avize pentru montarea centralei termice.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea