500 de copii la aerodromul Tuzla

500 de copii au luat cu asalt Aerodromul Tuzla, în cadrul proiectului Școala Altfel. Micuții au putut intra pentru prima oară în viață într-un elicopter și au văzut cum se antrenează piloții pentru a scăpa cu viață în cazul unei aterizări forțate. Au vizitat și centrul de instruire pentru personalul de bord în cazul izbucnirii unui incendiu într-o aeronavă.

Aerodromul din Tuzla s-a transformat timp de o zi în centru de instruire pentru… copii. Aproximativ 500 de elevi de la școlile constănțene au ajuns pe pista aerodromului și au putut vedea pentru prima oară un avion de aproape.

Totodată, copiii au putut afla informații despre supraviețuirea pe mare în cazul în care o aeronavă trebuie să opereze o aterizare forțată. Lecția a fost una practică pentru că elevii au avut parte și de o demonstrație.

Turul a continuat cu informații specifice despre avioanele de mici dimensiuni. Atunci când vine vorba despre elicoptere însă, aerodromul din Tuzla se poate lăuda cu unele dintre cele mai mari aparate de zbor în ceea ce privește numărul de persoane transportate.

Pentru copii a fost una dintre cele mai frumoase zile de școală, așa cum chiar ei spun.

Până la sfârșitul săptămânii, la aerodrom vor mai ajunge încă cel puțin 2000 de elevi în cadrul campaniei „Școala Altfel”.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea