50 de salvamari s-au întrecut pe o plajă din stațiunea Mamaia

în cadrul Cupei „Bogdan Ciubotariu”, întrecere care a ajuns deja la a X-a ediție. Competiția a fost una de forță, iar printre participanți s-au numărat și câteva fete, care au concurat de la egal la egal cu băieții.

Cupa „ Bogdan Ciubotariu” este un bun prilej pentru salvamarii de pe litoral să se întâlnească și să își testeze limitele. Premiile în bani nu sunt spectacoloase, însă chiar și așa, aproximativ 50 de salvamari s-au înscris în competiție. Probele sunt însă destul de dificile.

Mulți dintre salvamari nu sunt la prima participare, însă revin de fiecare dată cu gândul să învingă.

Deși probele sunt dure, printre participanți se numără și Andra, o tânără de 21 de ani care an de an acceptă provocarea și se luptă de la egal la egal cu mult mai puternicii săi colegi.

După încălzirea de rigoare și echipare a venit momentul startului. După un început mai slab, Andra reușește să termine runda pe locul trei,  alături de echipa din care mai fac parte încă doi băieți.

Cupa este dedicată lui Dan Ciubotariu, un salvamar care și-a pierdut viața în larg după ce a fost lovit de un fulger. Motorul bărcii se oprise în timpul unei furtuni, însă până la sosirea colegilor s-a petrecut nefericitul eveniment.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea