5 români au murit în explozia de la uzina din Cehia

Cinci români au pierit în urma unei explozii devastatoare care a avut loc ieri, într-o uzină din Cehia. Președintele Iohannis și premierul Dăncilă au transmis condoleanțe familiilor îndoliate, asigurându-se că primesc asistența consulară de care au nevoie.

Cinci români și-au pierdut viața într-o explozie care a avut loc joi, la o rafinărie din Cehia. Potrivit primelor informații, aceștia munceau într-un depozit unde o cisternă cu combustibil ar fi sărit în aer. Accidentul s-a petrecut într-un oraș situat la aproximativ 30 de kilometri de Praga. În total, șase persoane au decedat iar alte două au fost grav rănite.

Viorica Dăncilă a declarat că se află în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe pentru a se asigura că se oferă ajutorul necesar.

„Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a precizat Viorica Dăncilă, conform unui comunicat transmis de Guvern.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia, fiind pregătită să acorde ajutor, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

Conform primarului orașului în care a avut loc tragicul eveniment,  o substanță încă necunoscută a provocat explozia. O anchetă privind acest subiect este în curs de desfășurare.

Presa locală cataloghează incidentul ca unul dintre cele mai grave accidente industriale din istoria țării.

Redactor: Isabela Boantă