5 românce în Top 100 WTA

Conform WTA, România are 5 reprezentante între primele 100 de jucătoare de tenis ale lumii. Simona Halep se menține pentru a doua săptămână consecutiv pe prima poziție a clasamentului mondial.

Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) a făcut cunoscut luni, pe 16 octombrie, noul clasament  în cadrul acestui sport. Conform datelor făcute publice, România a reușit performanța de a avea cinci reprezentante în prima sută mondială.

Bucureșteanca Mihaela Buzărnescu a avut o ascensiune spectaculoasă. Dacă la începutul sezonului ocupa poziția 540 WTA, în prezent se situează pe locul 89, după ce a reușit să se califice în semifinalele turneului de la Linz.

Constănțeanca Simona Halep ocupă în continuare prima poziție a clasamentului mondial, pentru a doua săptămână la rând. Între jucătoarea noastră și Garbine Muguruza, sportiva de pe locul 2, este o diferență de doar 40 de puncte.

Așadar, potrivit WTA, jucătoarele din România aflate în elita tenisului sunt: Simona Halep – locul 1; Sorana Cîrstea – locul 37; Irina Begu – poziția 56; Monica Niculescu – locul 66; Mihaela Buzărnescu – poziția 89.

Redactor: Ramona Caba