5 localități din județul Constanța, în continuare, fără curent

Vă vine să credeți sau nu, codul roșu de viscol a trecut de zile bune, un alt cod urmează să intre în vigoare, dar încă mai exită localități ]n care curentul electric nu este furnizat, din cauza unor avarii. Reprezentanții furnizorului de energie electrică dau asigurări că lucrurile se vor remedia în cel mai scurt timp. Însă, asta nu este singura problemă:  în lipsa curentului electric, localitățile afectate nu au nici apă potabilă.

Ceartă cu scântei între reprezentanții ENEL Distribuție și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Cel din urmă, spune că echipele de intervenție nu și-au făcut treaba și au lăsat în beznă mii de constănțeni din localităție afectate.

Marți, la prânz, mai erau 5 localități unde curentul electric a căzut de sâmbătă dimineață și nu a revenit nici până în prezent.  În două dintre localitățile respective, echipele ENEL lucrează deja, iar in alte 3 localitati sunt intreruperi programate, care vor fi rezolvate în 3 ore, conform celor spuse de reprezentanții furnizorului de energie electrică.

În altă ordine de idei, mai mulți cetățeni s-au plâns de sistemul superficial pus la dispoziție de ENEL pentru anunțarea deranjamentelor. De precizat că pentru toată zona Dobrogea exista un singur număr de telefon: 0341 929, iar dacă cine vrea să intre în legătură direct cu un reprezentant al companiei pentru a anunța un deranjament, nu o poate face, întrucât la numărul respectiv răspunde un robot care anunță derularea unor lucrări în zone.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea