45 de ani de oină, la Constanța

Astăzi se împlinesc 45 de ani de la inființarea primei  echipe de oină, Asociațiația Club Sportiv Frontiera Tomis. Cu acest prilej, formația fanion a Poliției de Frontieră Române a desfășurat mai multe activități printre care și un meci de oină.

Sportul național este în sărbătoare zilele acestea. Frontiera Tomis Constanța, unul dintre cele mai importante cluburi de oină, aniversează 45 de ani de la înființare. Pentru a sărbători acest moment, s-a organizat un meci demonstrativ de oină între eternele rivale ACS Frontiera Tomis Constanța și ACS Straja București. Totodată, întâlnirea amicală a fost în memoria generalului-locotenent Luigi Martiș, fost comandant al Brigăzii 4 Grăniceri din Constanța.

Nici nu se putea o aniversare mai frumoasă decât prin câștigarea meciului.

Palmaresul echipei Frontiera Tomis Constanța,  formația fanion a Poliției de Frontieră, cuprinde 11 titluri naționale în aer liber, cinci titluri naționale în sală și unul pe plajă. De asemenea, și 12 Cupe ale României, cinci Supercupe ale României și trei Cupe ale Regelui.  Clubul sportiv aparține de Poliția de Frontieră Română și a fost fondat în 1972 de generalul locotenent Luigi Martiș.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Adrian Florea