400 de constănțeni înscriși la cantina socială

Peste 400 de persoane nevoiașe din Constanta primesc zilnic hrană din partea cantinei sociale. In cursul săptămânii, acestea primesc  două feluri de mâncare și o pâine, iar de vineri le sunt oferite porțiile pentru sâmbătă și duminică.

Dacă mulți dintre noi ne-am obișnuit să avem mereu frigiderul plin sau măcar să nu fie gol atunci când îl deschidem, sunt persoane care au uitat ce înseamnă să își permită să își cumpere și alimentele de bază. 400 de constănțeni depind zilnic de mâncarea care o primesc de la cantina socială. Sunt familii sărace, în mare parte beneficiare ale indemnizației de ajutor social, vârstnici singuri, dar și elevi și studenți.

Capacitatea maximă a cantinei sociale este de 400 de locuri. iar numărul persoanelor care depun cerere solicitând să primească hrană zilnică este într-o continuă creștere. Cerei există destule, dar procedura nu este tocmai simplă. Concret, după depunerea cererii, autoritățile competente constituie un dosar referitor la situația și veniturile familiei, urmat de o anchetă socială.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș