29 iulie este ziua în care românii vor decide soarta scaunului prezidenţial

Doar trei săptămâni au mai rămas până la referendumul la care românii vor vota pentru, sau împotriva, demiterii preşedintelui suspendat! În judeţul Constanţa, sunt aşteptaţi la urne peste şase sute de mii de cetăţeni cu drept de vot. Noutatea acestui scrutin constă în faptul că alegătorii îşi pot exercita dreptul electoral, pe liste suplimentare, în orice secţie de votare din ţară.

29 iulie este ziua în care românii vor decide soarta scaunului prezidenţial. La referendum, alegătorii trebuie să răspundă unei singure întrebări, decisivă, însă, pentru viitorul preşedintelui suspendat.

Una dintre particularităţile acestui referendum constă în programul secţiilor de votare. Urnele se vor deschide la ora 8.00 dimineaţa şi se vor închide la ora 20.00, când preşedintele secţiei de votare declară încheiat procesul de votare.

O altă diferenţă este cea legată de locul unde putem vota. Dacă la alegerile locale, constănţenii şi-au putut exprima opţiunea doar la secţia la care sunt arondaţi, de această dată pot vota şi cei plecaţi în vacanţă în ţară sau peste hotare.

Referendum-ul din 29 iulie este organizat în urma procesului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Alex Brinzaru