28 cetăţeni irakieni, opriţi la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, douăzeci şi opt de cetăţeni irakieni care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.

Poliţiştii Poliției de Frontieră Negru Vodă au observat, joi seară, ora 18:30, în apropierea localităţii Dumbrăveni, mai multe persoane care se deplasau pe jos, peste câmp, dinspre Bulgaria spre România.

În urma verificărilor, oamenii legii au reţinut grupul format din 28 de persoane care, ulterior, a fost condus la sediul din Negru Vodă pentru cercetări.

Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni, 19 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani şi 9 minori, cel mai tânăr având vârsta de 1 an. Ei intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

La finalizarea verificărilor specifice, dacă nu va fi înregistrată nicio cerere de azil, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetăţenilor irakieni către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Redactor: Daniel Albu