27 Martie – ziua mondială a teatrului

Ziua de 27 martie deschide porțile tuturor instituțiilor de cultură care se ocupă cu punerea în scenă a operelor dramatice sau muzicale din lumea întreagă. Cu prlejul Zilei Mondiale a Teatrului, Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia va găzdui o întâlnire cu iubitorii de teatru. Cu acest prilej actori, regizori și simpli spectatori vor intra în dialog deschis și vor putea să își exprime liber impresiile cu privire la această artă: teatrul.

Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa. Este nevoie numai de un spaţiu şi de public.

Teatrul este sărbătorit și prin spectacole. În acest fel publicul are ocazia de a se întâlni cu artiștii preferați dar și să intre în contact cu ei. Tocmai de aceea la Medgidia comunitatea teatrală va aniversa acest eveniment alături de iubitorii artei într-un mod diferit, și anume – cu teatrul la vedere- așa cum l-a numit regizorul Ion Crișu

27 martie este data oficială la care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. Din multe puncte de vedere, fiecare zi ar trebui considerată o zi a teatrului. Deoarece el ne poate face să zâmbim, să plângem, dar ar trebui să ne facă şi să gândim sau să analizăm.

Redactor: Daniel Albu