26 de ani de închisoare pentru asasinul de la Delfinariu

A fost dată sentința definitivă în dosarul crimei de la Delfinariu, petrecută anul trecut, crimă care a șocat o țară întreagă. Autorul crimei a fost condamnat la 26 de ani de închisoare.

Nicolae Filimon, bărbatul care a ucis-o pe Adriana Farcaș, în vârstă de 33 ani, a fost condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare.

În seara zilei de 27 mai 2016, Adriana Farcaș, mamă a două fetițe, angajată ca vânzătoare, se afla la serviciu, la chioșcul de ziare din zona Delfinariu. Asasinul a intrat în chioșc și a cerut țigări și băutură, spunând că va plăti altădată. Când victima l-a refuzat, acesta a scos un cuțit cu care a început să o lovească. Conform medicilor legiști, criminalul a înfipt cuțitul de 22 de ori în femeie, dintre care de cel puțin zece ori în piept.

“În baza art. 38 alin. 1 Cod penal și art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopește pedeapsa principală de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Filimon Nicolae prin prezenta decizie, cu pedeapsa de 25 ani închisoare aplicată pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 188 – art. 189 lit. d Cod penal. Aplică pedeapsa cea mai grea, de 25 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an închisoare (reprezentând un spor de o treime din cealaltă pedeapsă). În final, aplică inculpatului Filimon Nicolae pedeapsa principală rezultantă de 26 ani închisoare”, se arată în sentința dictată ieri de Curtea de Apel Constanța.

Filimon a fost reținut la două zile după comiterea faptei, la Sibiu, motivându-și crima prin faptul că era băut și trecea printr-o decepție, după ce fusese părăsit de iubită.

Redactor: Paul Alexe