250 de kilograme de pește, confiscate la Tulcea

Peste 250 kilograme de peşte fără documente legale şi plase monofilament, au fost confiscate, marți, de poliţiştii de frontieră tulceni.

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetățean român, 15 unelte din plasă tip monofilament, interzise la deținere, în care se aflau peste 250 kilograme peşte, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale.

În data de 06.02.2018, în jurul orei 15:00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, a oprit pentru control, pe raza localităţii Sălcioara, un atelaj hipo. Acesta era condus de un cetățean român în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării atelajului, au fost descoperite 15 unelte din plasă de tip monofilament, interzise la deținere, în care se aflau 252 kilograme de peşte, din speciile șalău, biban, babuşcă, plătică şi caras, în stare proaspătă. Persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele monofilament, în lungime de 1.200 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, se arată în comunicatul de presă ofial al Gărzii de Coastă.

Redactor: Isabela Boantă