25 de liceeni vor studia un an in S.U.A

Intervievarea elevilor de liceu, care au aplicat pentru obţinerea unei burse de studii în Statele Unite ale Americii și care s-au calificat în semifinală a avut loc in acest weekend. Liceenii acceptați vor beneficia de toate gratuitățile în perioada anului de studiu.

Dornici să își împlinească visul american, peste 1000 de liceeni  din țara noastră au aplicat pentru obținerea unei burse de studii în Statele Unite ale Americii. Dintre aceștia, doar 150 au reușit să treacă de prima etapă, aplicația on-line. In acest weekend, s-a desfășurat proba interviului.

Competiția este mare și doar 25 de tineri vor avea oportunitatea să studieze peste Ocean.  Rezultatele finale vor fi afișate în luna aprilie.

Momentan, 3 adolescente din Constanța se bucură de oportunitatea de a studia în Statele Unite. Tinerele s-au acomodat rapid si se implică în diverse activități extracurriculare. Programul FLEX este finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Biroului Educațional și Cultural și implementat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională. FLEX își propune să promoveze respectul pentru diversitatea culturală, să ofere oportunități de dezvoltare personală pentru tinerii liceeni, dar și să îmbunătățească înțelegerea și cooperarea dintre România și SUA prin promovarea culturilor celor două țări. FLEX se află acum în cel de-al 25‐lea an de existență, în toți acești ani oferind peste 23.000 de burse de studii pentru liceeni din țările participante în program. Bursa de studiu acoperă toate costurile aferente unui an de ședere și de studiu în Statele Unite ale Americii, făcând acest program accesibil tuturor tinerilor care îndeplinesc criteriile de selecție.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes