24 de milioane de lei, datorii către stat

Regia Auto de Transport Public Constanța este în datorii de peste 24 de milioane de lei. Consilierii PNL propun aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să se propună completarea garanției necesare pentru eșalonarea plății obligațiilor fiscale către bugetul de stat. În același timp, tot consilierii liberali, propun ca și angajații cu salariul minim pe economie să poată circula gratuit cu autobuzele RATC.

Regia de transport în comun a ajuns în prezent să acumuleze datorii către stat de peste 24 de milioane de lei. Pentru a putea obține o perioadă de grație din partea fiscului, în care să-şi achite restanţele eşalonat, regia trebuie să constituie o garanţie mai mare cu 16%. Mai exact, trebuie să aibă o asigurare de bunuri în valoare de aproape 30 de milioane de lei.

La începutul lunii septembrie, în urma rezultatelor financiare din 2014 și 2015, a fost solicitat un raport de activitate al regiei pentru primele 6 luni ale acestui an.

În același timp, consilierii PNL vor să propună ca și persoanele active care au salariul minim pe economie să poată circula gratuit cu autobuzele RATC. În prezent, bătrânii care au o pensie de 1250 lei beneficiază de gratuitate.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea