23 de persoane din mai multe județe ale țării au fost propuse pentru arestare

ESCROCI23 de persoane din mai multe județe ale țării au fost propuse pentru arestare, la Constanța, iar altor 6 persoane li s-au emis deja mandate de arestare în lipsă. Este vorba despre un grup infracțional organizat ale căror victime erau, în general, persoane vârstine.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, 29 de persoane domiciliate în județele Constanța, Prahova și Călărași, au comis nu mai puțin de 42 de furturi din locuințe, în perioada mai –  august 2016.

Metoda prin care aceștia operau era următoarea: se împrieteneau cu diverse persoane, de cele mai multe ori trecute de 80 de ani, cărora le împărțeau alimente sub formă de pomană în amintirea cuiva decedat, sau cumpărau borcane ori obiecte electrocasnice vechi de la victime, câștigându-le astfel încrederea, apoi intrau în locuințele lor și le sustrăgeau bani, bijuteri și alte bunuri de valoare.

De remarcat că aria operațională a infractorilor se întindea pe 10 județe. Când s-au trezit fără bani sau alte bunuri, oamenii au apelat la ajutorul polițiștilor cărora le-au povestit ce și cum.

Astfel, oamenii legii au intrat pe fir și au întocmit materialul probator în baza căruia au fost emise inițial ordonanțele de reținere, apoi mandatele de arestare preventivă. Toți cei implicați sunt cercetați pentru constituire de grupinfracțional organizat și furt calificat în formă continuată.

Redactor: Daniel Albu