21 ianuarie, Ziua internaţională a îmbrăţişărilor

Imbratisarea este un gest mic, facut uneori din obișnuiță, alteori doar pe jumatate, și pe care il luam de cele mai multe ori ca atare. Dar acest gest poate face minuni pentru fiecare dintre noi. Daca va imbratiseaza cineva astazi, nu va speriati! Pentru ca 21 ianuarie este Ziua internationala a imbratisarilor!

Ziua internationala a imbratisarilor sau International Hug day, este o sarbatoare anuala dedicata imbratisarilor. A fost creata de Kevin Zaborney in anul 1986. Sărbătoarea a apărut în SUA, dar s-a răspândit repede în toată lumea. Scopul ei este de a ne face să ne îmbrățișăm familia și prietenii mai des. International Hug Day este sărbătorită în ianuarie deoarece studiile arată că aceasta este una dintre cele mai deprimante perioade ale anului. Cercetările mai arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate, ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.

De ce sa oferim sau sa primim imbratisari?! Pentru ca îmbrătisarea este un medicament universal. Ea vindeca. Alină. Imbratisarea reduce tensiunea arteriala si previne atacurile de inima. Imbratisarea ajuta la scaderea cortizolului iar în timpul imbratisarii se elibereaza oxitocina, hormonul iubirii.

Acestea fiind spuse, nu refuzati o imbratisare! Sau si mai bine..fiti dumneavoastra cei care o oferiti! Veti aduce astfel multe zambete pe fetele apropiatilor!

Redactor: Mihaela Sinca