2019 fără admitere în școlile de poliție

După ce au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, Ministerul Afacerilor Interne anunță că anul acesta nu se mai organizează o nouă sesiune de admitere în școlile de poliție.

”La momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi”, se arată într-un comunicat publicat pe site.

O nouă sesiune de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI, va avea loc în prima parte a anului 2021. Reprezentanții ministerului precizează că:

“Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019, au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.”

Şcolile MAI din România unde se pot pregăti viitorii agenți și subofițeri sunt: Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”, “Septimiu Mureşan”, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica”, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” și Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu”. Ministerul Afacerilor Interne mai anunţă că se va organiza admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, pentru toate specializările. Activităţile de recrutare a candidaţilor vor demara în cursul lunii aprilie 2019.

Redactor: Mihaela Țânțaru