2017 vine cu vești bune pentru litoralul românesc

Aproape 1.000 de turiști libanezi sunt așteptați să își petreacă vara viitoare vacanța în stațiunea Mamaia. În acelasi timp, anul care vine aduce și impozite noi în sudul litoralului. Patronii unităţilor de cazare din 2 Mai şi Vama Veche vor trebui să plătescă începând din ianuarie 2017 o taxă de promovare.

Președintele Asociației Litoral Delta Dunării a anunțat într-o conferință de presă că în sezonul estival de anul viitor, turiștii din Liban vor ajunge pe litoralul românesc direct pe aeroportul Mihail Kogălniceanu după ce vara trecută, aceștia au fost nevoiți să aterizeze în Bulgaria, la Varna, în lipsa unui zbor direct către România.

Peste 1.000 de turiști libanezi sunt așteptați să își petreacă vara viitoare vacanța în stațiunea Mamaia, in crestere fata de vara lui 2016, marcând cresteri pe toate fronturile, in transporturile estivale. O spun si reprezentantii aeroportului de la Kogalniceanu.

După Mamaia, încă două staţiuni vor beneficia de promovare turistică. Banii vor fi strânşi de la agenţii economici care desfăşoară activităţi pe raza comunei Limanu si vor fi folositi pentru promovarea localitatilor 2 Mai si Vama Veche, ramase pâna acum în umbra.

Comuna Limanu este membru în Asociaţia Litoral Delta Dunării şi autoritatea locală intenţionează să îşi facă cunoscute serviciile turistice prin orice mijloace, mai ales că până acum nu  s-a făcut niciun fel de promovare turistică.

Modelul adoptat de couna Limanu se inspira de la Primaria Constanta. În urma cu 3 ani Consiliul local Constanţa a decis că toţi agenţii economici, dar şi locuitorii din Mamaia să achite o taxă pentru promovarea staţiunii. Banii au fost utilizaţi pentru mediatizare, partciipare la târguri de profil în ţară şi străinătate, dar şi organizarea unor manifestări şi concerte pe litoral. La fel a facut si Consiliul Judetean Tulcea, iar foloasele nu au incetat sa apara. Urmează un an care se anunță mai bun din toate punctele de vedere ale turismului intern. Contextul international nesigur îi pune într-un oarecare avantaj pe hotelierii români din stațiunile estivale și montane, pe care dacă vor ști să-l speculeze, vor avea încasari cu mult mai mari decât până acum.

Redactor: Oana Jărloianu