2017 a fost un an mai bun pentru aeroportul Kogălniceanu

Potrivit ultimelor informații date publicității de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, acesta a înregistrat, în 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut, creșteri atât ale numărului de pasageri, cât și în ceea ce privește totalul mișcărilor de aeronave.

Primele zece luni ale acestui an au fost, pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, extrem de fructuase. Traficul de pasageri, a ajuns la 123.355 de persoane, reprezentând o creștere cu 19 procente față de perioada ianuarie – octombrie 2016.

Aeroporul a raportat creșteri semnificative și cu privire la  numărul de aterizări și decolări, care s-a cifrat la 5.390 de mișcări aeronave; cu  40% mai mult față de anul trecut.

Tot în primele zece luni ale lui 2017, prin intermediul aeroportului constănțean, au fost transportate 670 tone de marfă.

Succesul aeroportului s-a datorat, în bună parte, și inaugurării bazei operaționale BLUE AIR, care a condus la majorarea traficului de pasageri. BLUE AIR va lansa, în sezonul de vară 2018, zborurile din Constanța către Bruxelles, Cluj-Napoca, Milano, Oradea, Paris și Timișoara, cu frecvențe crescute pentru rutele Constanța – Cluj-Napoca și Constanța – Timișoara.

Redactor: Mihaela Țânțaru