2015, sezon de top pentru sudul litoralului

Vara 2015 nu i-a dezamăgit pe cei care au afaceri în turism. Litoralul a avut parte de un sezon estival foarte bun, cu noi recorduri de turiști. Asta o spun toţi operatorii din turismul din sudul litoralului, care s-au întâlnit la Complex „Mera“ din staţiunea Venus, pentru Bursa de Turism 2016.

Evenimentul, organizat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc și Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea celor care activează în turism. Dacă, până anul acesta, Mamaia era staţiunea cea mai căutată, în 2015, staţiunile din sudul litoralului au atras în special persoanele familiste, adică peste 65% dintre turiştii de pe litoral. Tot sudul litoralului, în ciuda inconvenientelor din zonă, rămâne un teren propice investiţiilor.

Criticat de către o parte a celor prezenţi în sală sau la tribună, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a ţinut să reamintească faptul că municipiul pe care îl conduce, cu o populaţie de 40.000 de locuitori, susţine cele şase staţiuni din sudul litoralului, un efort financiar pe care Mamaia nu l-a cunoscut.

La rândul lor, reprezentanții agențiilor de turism afirmă că, la nivel de sud litoral, lucrurile s-au îmbunătăţit, dar că o serie de facilităţi fiscale locale şi centrale, asemănătoare celor din Bulgaria, ar fi binevenite.

Potrivit FPTR, evoluţia turismului pe litoral a fost influenţată pozitiv, anul acesta, de modificările legislative (TVA-ul de 9% şi voucherele de vacanţă fiind printre acestea), de vremea favorabilă şi de investiţiile masive în sudul litoralului.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin