2015 a fost un an cu realizări importante pentru Centrul Regional Antidrog din Constanța

Reducerea cererii de droguri, informarea în rândul tinerilor cu privire la riscurile la care se expun consumând stupefiante, dar și implementarea unor proiecte pentru prevenirea consumului de droguri sunt doar câteva dintre rezultatele obținute în anul care tocmai s-a încheiat.

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța și-a prezentat rezultate in anul 2015. Acțiunile de voluntariat desfășurate în mai multe unități de învățământ din oraș și nu numai au făcut ca societatea civilă să fie implicată activ în demersurile centrului. Activitățile de prevenire desfășurate de centrul regional antidrog au avut peste 32 de mii de beneficiari direcți, aproape 25 de mii în Constanța și alti 8089 în Tulcea.

Marijuana este cel mai consumat drog, fiind urmată de alte substanțe cu efect psihoactiv. Din fericire, consumul de droguri de mare risc este unul izolat la nivelul orașului Constanța. Numărul consumatorilor care au beneficiat de asistență în centrele antidrog este în creștere, iar vârsta lor este cuprinsă între 16 și 45 de ani.

Acțiunile de prevenire și combatere a consumului de droguri va continua și în 2016.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea