2013, cel mai bun an din istoria CERONAV

Așa a început petrecerea de sfârșit de an, organizată de CERONAV la Baza Nautică. Atenția participanţilor s-a îndreptat spre micuții de la Centrul de Plasament “Micul Rotterdam”. Locul copiilor a fost luat ulterior de colindătorii studenți la Teologie și de corul Teatrului “Oleg Danovski” din Constanța.

La sediul CERONAV, Moș Crăciun și-a făcut apariția fără reni și sanie, dar încărcat de cadouri pe care le-a împărțit tuturor copiilor prezenți la eveniment.

Anul acesta, CERONAV a organizat în luna mai cea de-a 7-a Adunare Generală a Asociaţiei EDINNA, care are ca scop promovarea navigaţiei pe ape interioare. De asemenea, în luna septembrie, CERONAV a organizat evenimentul cultural intitulat „ULTRAMARIN – Fotografie, Muzică şi Poezie”, în cadrul căruia au fost expuse fotografii cu specific marinăresc, realizate de Bebe Pitei şi Laura Stroe.

În sprijinul afirmațiilor făcute de Ovidiu Cupșa stă o sinteză a activităţii CERONAV, în ceea ce priveşte aspectele economice pe durata ultimilor cinci ani. Aceasta arată că instituţia nu a beneficiat de subvenţii de la bugetul de stat, nu a fost în situaţia de face împrumuturi rambursabile și nu a avut datorii neachitate la bugetul de stat şi nici către alte entităţi. Cel mai important este însă faptul că Bilanţul Direcţiei Economice este pozitiv, cu venituri de peste 30 de milioane de lei și cheltuieli de 19 milioane de lei. Nu în ultimul rând, CERONAV a avut în acest an colaborări internaționale cu țări precum China, Islanda, Etiopia, Canada și Albania.  În primele zece luni ale anului curent, au fost instruiţi 42 362 cursanţi, cu aproximativ o mie mai mulţi decît în anul precedent.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Florin Ardelean