2012 a fost un an greu pentru lucrătorii din cadrul sistemului penitenciarelor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=re6Z8kyB3Bw[/youtube]2012 a fost un an greu pentru lucrătorii din cadrul sistemului penitenciarelor, iar 2013 continuă cu aceleaşi deficite. Este vorba despre lipsa personalui şi subfinanţare. Cu toate acestea, conducerea Penitenciarului de la Poarta Albă a reuşit să iniţieze o serie de proiecte în ceea ce priveşte reparaţia clădirilor.

Pentru 2013, Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă un buget la fel de restrâns. În acest sens, conducerea de la Poarta Albă a iniţiat un proiect ce presupune realizarea unei staţii de irigaţii pe malul canalului Poarta Albă –Midia- Năvodari.

Din cauza posturilor blocate, se urmăreşte o reorganizare la nivelul sistemului penitenciar.

În ciuda măsurilor de austeritate luate în penitenciare, numărul deţinuţilor creşte de la an la an. Dacă în anul 2010 , la nivel naţional erau 27 de mii de deţinuţi, la începutului anului 2013 numărul acestora a depăşit 32 de mii. În acest sens, se vor construi alte două unităţi.

Penitenciarul Poarta Albă se clasează pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de deţinuţi, cu aproximativ 1600 de persoane private de libertate. Pe lângă creşterea numărului de deţinuţi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a sesizat o altă problemă majoră pentru care s-a dispus grad 0 de toleranţă. Este vorba despre introducerea de obiecte interzise, telefoane şi chiar substanţe stupefiante în unităţi.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *