200 de copii premiați de Consiliul Județean Constanța

Momente de emoții, dar și de bucurie, în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța. 200 elevi din clasele a XII-a, bursieri în cadrul „Programului de burse pentru elevii din mediul rural” au primit banii pentru patru luni din anul școlar 2016 – 2017, în cadrul Galei bursierilor Consiliului Județean Constanța. Eveniment a fost organizat cu ocazia încheierii ciclului liceal de patru ani.

Este vorba despre a șasea generație de beneficiari ai burselor de liceu, care au fost identificaţi după listele de repartizare computerizată în liceele publice, afişate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi aprobate de Centrul Naţional de Admitere în licee.

Pentru a primi bursa pe perioada celor partu ani de studiu liceal, elevii trebuie să obțină o medie generală semestrială, cel puțin egală cu media 8.00. Potrivit programului, primii trei elevi din fiecare unitate şcolară din mediul rural din judeţ, care promovează examenul de admitere în liceele din judeţul Constanţa, curs de zi, vor primi burse lunare.

Programul a debutat în anul 2008, beneficiari fiind elevii cu rezultate bune la învăţătură. Valoarea totală a burselor acordate în perioada 2008 – 2017 este de 20 de milioane lei. Începând cu anul 2008, când a fost iniţiat acest proiect, 1.487 de elevi au primit anual burse, în 2017, ajungându-se la 2.300 elevi bursieri.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea