180 de milioane de euro pentru Constanța

La dezbaterea publică pe marginea bugetului local al municipiului Constanța consilierii locali din partea PNL, reprezentanții opoziției din cadrul Consiliului Local Municipal, au absentat în masă. În afara social-democraților, învoiți de viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, singurii aleși prezenți au fost Tudorel Chesoi, reprezentantul PNȚCD, și Marian Cojoc din partea PSD.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=x-eJ4a8knkE[/youtube]

Bugetul local al municipiului Constanța a fost supus unei dezbateri publice, înainte de ședința de Consiliu Local, când urmează să fie supus la vot. În acest an, municipalitatea va avea la dispoziție 814 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 180 de milioane de euro. Constanța are însă și cel mai mare excedent bugetar din istoria orașului.

Din câte se pare, pentru membrii liberali, tema bugetului local n-a constituit o prioritate, astfel că nici măcar un membru PNL nu a fost prezent la dezbaterea publică, lucru observat și de participanții la ședință. Singurul consilier din opoziție prezent a fost Tudorel Chesoi, din partea PNȚCD.

De cealaltă parte, consilierii social-democrați ar fi fost învoiți de primarul interimar, Becebal Făgădău.

Nemulțumirile celor prezenți la dezbatere au fost legate și de perioada foarte scurtă în care bugetul municipalității va fi supus votului, în consiliul local. Mulți reprezentanți ai diverselor instituții din Constanța reclamă faptul că nu ar fi avut timp să analizeze forma finală a bugetului.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.