18 000 de locuri disponibile in grădinițele constănțene

Au mai rămas câteva săptămâni până când se va da startul înscrierilor la grădinițe. La nivelul județului Constanța sunt disponibile 18 000 de locuri pentru anul scolar 2016-2017. Directorii de grădiniță spun că dacă va fi cazul, vor solicita locuri suplimentare de la Inspectoratul Școlar.

Părinții care au copii ce vor începe din toamnă primul an de grădiniță îi pot înscrie in intervalul 23 mai-17 iunie la unitatea de învățământ pe care doresc să o frecventeze prichindelul.

Odată cu intrarea in colectivitate micuții vor incepe o nouă etapă in viată. Copiii vor participa la diverse activități, vor avea frecvent proiecte de grup utile pentru a-i invata despre colaborare, corectitudine si rabdare. Potentialul creativ există in fiecare copil, putând fi dezvoltat sub influența unui mediu socio-educațional stimulativ. Un bun educator stimulează constant creativitatea copiilor.

Desenul, pictura, modelajul, muzica, dansul sau cursurile de pian toate au darul de a-i ajuta sa exprime emotiile, gândurile si sentimentele. Părinții pot opta ca micuții să frecventeze aceste cursuri opționale contra–cost. Cheltuielile nu sunt mari, acestea pot fi usor suportate de către buzunarul fiecăruia .

Se spune că mâncarea de la mama de acasă este cea mai bună și sănătoasă. De aceea pentru cei mai mulți dintre părinții care isi inscriu copiii la grădiniță, este esential ca felurile de mâncare servite să fie proaspete, diversificate de la o zi la alta si sa ii asigure copilului  aportul nutrițional necesar unei creșteri si dezvoltari adecvate.

În funcție de condiții dar și de serviciile oferite, tarifele se stabilesc de la o unitate de învățămînt, la alta, de către Comitetele de părinți.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes