17 studenţi străini vor să înveţe româna (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8uI-7QpQObc[/youtube]Au aplicat în cadrul programului Erasmus şi au venit la Constanţa dornici să cunoască limba noastră. Chiar dacă nu primesc note la acest curs, toţi s-au pus cu burta pe carte.

La Universitatea „Ovidius” din Constanţa se desfăşoară, până pe 21 septembrie, lucrările unui program intensiv de învăţare a limbii române. Cei 17 studenţi străini înscrişi la curs sunt încântaţi de limba română, de cultura şi de tradiţiile noastre. Francesca are 32 de ani şi vine din Italia. Ea vrea să înveţe cât mai bine limba română pentru că vrea să predea la un liceu din Constanţa. Chiar dacă a trecut doar o săptămână de când urmează acest curs, unii dintre ei se descurcă de minune.

Studenţii nu învaţă doar gramatică, ci şi noţiuni din cultura şi tradiţiile noastre. Au fost în vizită la cetatea Histria şi cetatea Enisala. Iar pe 8 septembrie vor merge să viziteze podgoria şi crama din Murfatlar. Toţi cei veniţi la Constanţa au ales să înveţe limba noastră pentru că vor să studieze în România sau să-şi găsească un loc de muncă la noi în ţară.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.