160 de ani de la prima atestare documentară a orașului Medgidia

Medgidia la ceas aniversar. Potrivit datelor istorice, prima atestare documentară a orașului datează din 2 septembrie 1856, iar numele a fost atribuit în cinstea sultanului Abdul Medgid. Pentru a marca acest moment Biblioteca Municipală din Medgidia a organizat o festivitate, care a reunit personalități locale și reprezentanți ai administrației.

Profesori, elevi și oameni pasionați de cultura și istoria Medgidiei, și-au dat întâlnire în sala de spectacole a Casei de Cultura I.N.Roman. Au fost punctate cele mai însemnate momente din istoria localității. Profesorii prezenți au tras și un semnal de alarmă în ceea ce privește viitorul municipiului Medgidia.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și momente artistice.

Cei prezenți la eveniment au fost invitați să vizioneze o expoziție de carte și de fotografie dedicată culturii orașului.

Luna septembrie va fi dedicată în totalitate evenimentelor culturale. În momentul de față, se desfășoară tabăra internațională de pictură Lucian Grigorescu, urmează „Festivalul național de teatru Tanța și Costel” și, dacă primarul Vrabie ajunge la un consens cu consilierii locali, ar putea fi organizate și Zilele Orașului Medgidia.

Redactor: Paul Alexe