1,5 milioane de euro pentru hrana pacienților

Pacienii din Medgidia vor mânca de la o nouă firmă specializată, plătită cu aproape 1,5 milioane de euro. Conducerea unității sanitare a scos la licitaţie contractul de „Servicii de preparare a mâncării“, iar potrivit anunţului de participare publicat, urmează să se încheie un acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durată de 48 de luni.

Societăţile interesate pot depune ofertele de participare până la 1 martie 2017, ora 16.00. Procedura de evaluare se va face până la 6 martie ora 18.00. Se estimează că vor fi atribuite minimum patru contracte subsecvente, câte unul în fiecare an.

Serviciul de preparare a mâncării în cadrul Spitalului Municipal Medgidia, trebuie să țină cont de cantităţile şi conţinutul caloric stabilite prin normele de hrană prevăzute de legislaţia în vigoare şi cu respectarea nivelului minim al alocaţiei de hrană stabilit prin HG nr. 665/2016 cu privire la „Nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile efective din unităţile sanitare“. Prin hrană se înţelege felurile de mâncare caldă servite zilnic pacienţilor internaţi în secţiile spitalului. Acestea vor fi structurate pe trei mese zilnic şi suplimente, acolo unde este cazul. De asemenea, prestatorul trebuie să asigure, în funcţie de necesităţile autorităţii contractante, hrana pentru însoţitorii pacienţilor şi medicii de gardă.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.