15 Martie – Ziua Mondială a Consumatorilor

Anual, pe 15 martie este marcată Ziua mondială a drepturilor consumatorilor. Magazinele viturale sunt mult mai comode decât cele fizice, iar tema propusă în acest an, la Constanța, pentru a marca evenimentul a vizat comerțul on-line.

Shoppingul online este la mare căutare. Din câteva clickuri comanda este gata de livrare. Însă, există și riscuri la care clienții se expun. Unul dintre ele ar fi ca produsele comandate să nu semene cu ceea ce primesc sau prețul să nu fie în concordanță cu cel afișat pe site. Iată și motivul pentru care anul acesta s-a ales ca temă centrală de dezbatere, cu prilejul Zilei Mondiale a consumatorului, comerțul online.

Numărul comenzilor online crește de la an la an. Acest domn este reprezentantul unei firme care comercializează articole specifice înotului atât în magazine fizice cât și online, iar comenzile înregistrate prin intermediul site-ului sunt îmbucurătoare.

Anual, sunt înregistrate aproximativ 4000 de reclamații de la consumatorii din județul Constanța. Multe dintre ele fac referire și serviciile care nu au fost respectate întocmai.

Un cumpărător online face, în medie, 8 achiziții anual, în ușoară creștere comparativ cu anii precedenți. În schimb, cumpărătorii online români preferă, în continuare, să plătească ramburs.

Reporter: Cerasela  Videanu ; Imagine: Adrian Florea