15 Martie, Ziua Internațională a Consumatorului

Totul începe de la educație! Toate acțiunile noastre trebuie să se raporteze la binele copiilor pentru că de ei depinde viitorul nostru, nu să mergem după premisa: ”ultimul care iese, stinge lumina!”. Să ne pregătim pentru un război la baionetă!!! – acestea sunt cuvintele rostite de Horia Constantinescu, comisarul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, astăzi de Ziua Internațională a Consumatorului.

Pe plan mondial, omenirea sărbătorește la data de 15 martie Ziua Consumatorului. Reprezentanți ai instituției, în frunte cu liderul acesteia, laolată cu copii din două unități de învățământ constănțene și asistați de oameni de afaceri locali, s-au întrunit cu această ocazie, pentru a puncta importanța unor servicii și a unei piețe sănătoase. Încă de la deschidere cuvântul a fost luat de comisarul șef, care a reușit să capteze atenția pe tot parcursul discursului, printr-o exprimare sinceră, deschisă, chiar curajoasă, confirmând calitățile unui adevărat lider.

Săptămâna 15-22 martie a fost declarată în județul Constanța ca fiind ”SĂPTĂMÂNA COSUMATORILOR”. Cu această ocazie se vor organiza consilieri și lecții deschise în școlile și grădinițele din județ.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet