15 italieni au venit în România cu gândul că aici pot vâna (VIDEO)

Poliţiştii şi procurorii au descins la un hotel din Cernavodă şi la altul din apropiere de Seimeni, de unde au luat la audieri 15 italieni. Aceştia sunt suspectaţi de braconaj cinegetic.

La intrarea in hotelul din Cernavodă, echipajele Inspectoratului General al Politiei Romane si ale Politiei Transporturi au gasit munitie detinuta ilegal. In camerele unde vanatorii erau cazati s-au gasit sute de pasari moarte, mii de gloante precum si dispozitive de atragere a păsărilor. Tocmai acesta ar fi si motivul pentru care italienii ar fi ales tara noastra. În România dispozitivele pot fi folosite legal la vânătoare.

Deşi unii italieni ar avea premise de vanatoare, numarul de cartuse gasit de politisti se ridica cu mult peste cota admisa, chiar de 10 ori peste limita legala.

La perchezitie au participat politisti de la Inspectoratul general politie arme si munitie, reprezentanti ai politiei Cernavoda dar si procurori de la Parchetul Tribunalului Constanta.

Barbatii sunt suspectati pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiei si pentru braconaj si pot petrece ani grei in inchisoare daca vor fi gasiti vinovati.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Cotet